Artikkelit

OBJECT CARPET x Ippolito Fleitz Group

  • Julkaistu 11.01.2021

OBJECT CARPET x Ippolito Fleitz Group -uutuusmattomallisto syntyi, kun Stuttgartilainen kansainvälisesti aktiivinen design studio Ippolito Fleitz Group otti yhteyttä OBJECT CARPETiin, ja kertoi halukkuudestaan suunnitteluyhteistyöhön. Lopputuloksena on kahdeksan erilaista designia ja 111 eri väritystä sisältävä uudenlainen ja monipuolinen mattomallisto, joka on jo nyt saavuttanut suuren suosion. Alla esittelemme tätä uutuusmallistoa tarkemmin.

Kaksi edelläkävijää, yksi yhteinen visio täydellisestä mattomallistosta

Kasvava kiinnostus mattoja ja niiden tuomia mahdollisuuksia kohtaan synnyttää parhaimmillaan uusia mielenkiintoisia yhteistyöprojekteja. Näin kävi, kun OBJECT CARPET ja Ippolito Fleitz Group – kaksi innovatiivista tekijää – päättivät yhdistää ja jakaa ammattitaitonsa. Tämän seurauksena syntyi mattomallisto, joka nostaa matot aivan uudelle tasolle osana sisustusta. Tavoitteena oli suunnitella mattomallisto luomaan atmosfäärisiä -aistillisia, kotoisia ja kutsuvia- tiloja, jotka koskettavat ja synnyttävät uusia kokemuksia käyttäjissään. OBJECT CARPET x Ippolito Fleitz Group -mattomallisto viehättää ennätyksellisen yhteneväisellä monipuolisuudellaan; kahdeksan uutta mattolaatua monikerroksellisella tuntumalla ja struktuurilla yhteensä 111 värityksessä aina sammutetuista voimakkaisiin. Mallisto vastaa erinomaisesti koko rakennuksen ja erilaisten ympäristöjen monipuolisiin ja toiminnallisiin vaatimuksiin. Se on tuotettu kestävästi, sillä kaikki laadut on valmistettu 100 % kierrätetystä ECONYL-langasta. Matot ovat myös turvallisia ja päästöttömiä käytössä. OBJECT CARPET x Ippolito Fleitz Group -mattomallisto palkittiin välittömästi sen lanseerauksen jälkeen kultaisella German Design Award 2021 -palkinnolla Excellent Product Design -kategoriassa.

”Tavoitteena oli suunnitella mattomallisto luomaan atmosfäärisiä -aistillisia, kotoisia ja kutsuvia- tiloja, jotka koskettavat ja synnyttävät uusia kokemuksia käyttäjissään.”

OBJECT CARPET x Ippolito Fleitz Group: MEET x BEAT sävyssä 1011

Aistillinen, kotoisa, kutsuva tila mattodesigneja yhdistelemällä

Kokolattiamatto on ykkösvalinta, kun luodaan tunnelmallisia tiloja akustisesti tehokkailla materiaaleilla. OBJECT CARPET x Ippolito Fleitz Group -mattomalliston eri laatuja voi vapaasti yhdistellä keskenään yhteensopivien värien, struktuurien ja materiaalien ansiosta, mikä tarjoaakin erinomaisen suunnittelupohjan itsenäisille ja toisistaan poikkeaville mutta yhteensopiville konsepteille. Mallisto sisältää mielenkiintoisia struktuureja, jotka on luotu hienovaraisesti yhteenpunotulla, huomiota herättävän silmukkaisella tai tiiviillä nukalla, mikä luo kuhunkin mattoon sen erityisen ilmeen.

Designien nimet kuten SKILL x CHILL tai MOVE x GROOVE luonnehtivat kunkin designin tunnetta, mielialaa ja tunnelmaa. Designien värivaihtoehdot hienovaraisen luonnollisista yllättävän kokeellisiin ovat isossa roolissa mallistossa. Nerokas värien toistuminen ja mattojen visuaaliset efektit luovat mallistolle parhaat käyttöedellytykset erilaisissa tiloissa aina hotellihuoneista lounge-tiloihin ja arvovaltaisiin toimistoihin.

SKILL x CHILL -laadun ilme on saatu aikaan kiharaisella silmukalla ja hienovaraisella kiillolla. MEET x BEAT tulkitsee tyylitellysti villaista luonnollisuutta sekä villalle luonteenomaista tekstuuria ja voimakasta värien sekoittumista. Yllätyksellisen vaihtelevat ja monipuoliset struktuurit ja väritykset tekevät MOVE x GROOVE -laadusta malliston kameleontin, joka muuntuu tarpeen mukaan moneksi. Aivan kuin laadun design leikittelisi vaihtuvilla efekteillä riippuen siitä, katsooko sitä läheltä vai kauempaa. Matta ja struktuuriltaan rosoinen laatu on parhaimmillaan laajoina pintoina. FLOW x GLOW on pinnaltaan järjestelmällisen hienostunut, ja sen yksityiskohdissa näkyvä pieni välke luo pintaan eloa. Designin ilme muuttuu monipuolisesti värityksestä riippuen jopa sisalmaisen luonnollisesta sen täydelliseen vastakohtaan.

DEEL x FEEL on hyvin ilmaisuvoimainen sen hienojakoisesta silmukasta huolimatta. Yhteen punotut matat ja kiiltävät langat luovat mattoon kontrastisen ja monivärisen ilmeen niin pastellisissa kuin intensiivisissäkin värityksissä. HIGHS x SIGHS ilmaisee lämmintä eleganssia ja kotoisaa turvallisuuden tuntua. Laatu on tiheän nukan ansiosta niin kutsuvan pehmeä, että siihen tekisi mieli painautua mukavuudesta huokaisten. Epätavanomaisella ja korkeakontrastisella dynamiikallaan CRAZE x CHASE rohkaisee ajattelemaan vanhoja pintoja ja kuviomaailmoja uudella tavalla. Laadusta löytyvät perinteiset väriyhdistelmät ja faktiset sävyt tekevät siitä sopivan moniin erilaisiin kohteisiin. WALK x TALK sitä vastoin esittäytyy hillittynä ja minimalistisena mattona, joka sopii käytettäväksi tilassa kuin tilassa sen hienostuneen vähäeleisyyden ansiosta.

OBJECT CARPET x Ippolito Fleitz Group -malliston mattoja tilainstallaatiossa

Saatavana rullamateriaalina, tekstiililaattana sekä irtomattona

Monipuolista uutuusmallistoa on luonnollisesti saatavana myös monessa eri muodossa. Kaikkia malliston designeja ja värityksiä on saatavana neljä metriä leveänä rullamateriaalina. Designeja Craze x Chase, Deal x Feel, Move x Groove ja Walk x Talk saa lisäksi 50x50cm tekstiililaattana. Tekstiililaattoja varastoidaan tehtaalla tietyissä sävyissä, joita onkin tilattavissa ilman minimimäärää. Osassa sävyistä minimitilausmäärä tekstiililaattana on 200m2. Uutuusmalliston matot toimivat myös erinomaisesti viimeisteltyinä irtomattoina, ja OBJECT CARPETilla onkin valittavana useita eri kantti- ja viimeistelyvaihtoehtoja mattoihin. Reunaviimeistelyllä on suuri vaikutus irtomaton ulkonäköön.

Olemme mielellämme avuksi oikean mattomallin, halutun asennustavan sekä reunaviimeistelyn löytymiseksi. Sovimme ilomielin tapaamisajan showroomillemme, jossa kaikki mattovaihtoehdot materiaalimalleineen ovat nähtävillä, tai tulemme sovittaessa käymään luonasi. Lähetämme ja toimitamme mielellämme materiaalikansioita ja mallinäytteitä myös kotitoimistolle. Ota yhteyttä meihin.

OBJECT CARPET x Ippolito Fleitz Group -mattomalliston laadut sopivat erinomaisesti myös irtomatoiksi. Irto- ja kokolattiamattojen mallinnusohjelman löydät täältä.