ArtikkelitArtikkelit

SmartStrand Forever Clean -matto lunastaa lupauksensa

  • Julkaistu 07.06.2021

Kun maton ensimmäinen versio SmartStrand lanseerattiin vuonna 2005, se otettiin avosylin vastaan uudenlaisena vaihtoehtona perinteisille matoille. Ensimmäisen kymmenen vuoden aikana tämä ”ihmematto” saavutti vaikuttavan maineen maailman anteeksiantavimpana ja helppohoitoisimpana mattona niin koti- kuin julkitilaympäristöissä. Alla kerromme tarkemmin, mistä tässä unelmamatossa on kyse.

Maailman ensimmäinen mattokuidun sisäänrakennettu lianhylkivyysominaisuus 

Kaikki SmartStrand Forever Clean -malliston matot on valmistettu patentoidusta SmartStrand Triexta -kuidusta, joka on ainut viimeisen yli 50 vuoden aikana julkistettu täysin uusi kuitu. SmartStrand Forever Clean on ensimmäinen matto, johon on luotu nanoteknologian avulla kuidun sisäänrakennettu pysyvä tahrasuoja. Sisäänrakennettu pysyvä tahrasuoja- ja lianhylkivyysominaisuus takaavat sen, ettei ominaisuus lähde pois matosta ajan myötä pesemisen tai kulumisen seurauksena kuten matoissa, joihin lianhylkivyysominaisuus on saatu pintakäsittelyn avulla. SmartStrand Forever Clean -matossa edistyksellinen Nanotec-nanoteknologia kapseloi kuidun, jolloin lika ja tahrat pysyvät kuidun ulkopuolella tunkeutumatta kuidun sisään. Näin ollen lika ja tahrat on helppo poistaa kuidun pinnalta, eikä liasta pääse kehittymään pysyvämpää tahraa. Yksinkertaisesti sanottuna lika ei tartu SmartStrand Forever Clean -mattoon.


SmartStrand Forever Clean; Loft Life Grand-maton kuviointi on tehty yhdistelemällä aukileikattua ja silmukkaista nukkaa. Kuvassa matto sävyssä 880 Pearl.

SmartStrand Forever Clean on myös forever green

SmartStrand Triexta -kuitu koostuu osittain vuosittain uusiutuvista kasvipohjaisista materiaaleista, mikä vähentää rajallisten luonnonvarojen käyttöä. Tämä myös mahdollistaa pienemmän energiankulutuksen SmartStrand Forever Clean -mattojen valmistusprosessin aikana. SmartStrand Triexta -kuidusta 37 % on tärkkelystä, mikä tekee siitä markkinoiden ympäristöystävällisimmän langan. SmartStrand Triexta -kuidun valmistaminen vaatii 30 % vähemmän energiaa muiden kuitujen valmistamiseen verrattuna, ja koko tuotantoprosessi tuottaa 63 % vähemmän hiilidioksidipäästöjä kuin muiden täysin synteettisten kuitujen tuotantoprosessi. SmartStrand Forever Clean -mallisto valmistetaan Belgiassa Lano Carpetsin tehtaalla tiukimpien laatuvaatimusten mukaisesti noudattaen asianmukaisia ISO- ja ympäristövalvontajärjestelmiä.


SmartStrand Forever Clean; Lior-matto sävyssä 880.

Huoletonta helppohoitoisuutta niin kotiin kuin julkitiloihinkin

SmartStrand Forever Clean on täydellisten ominaisuuksiensa ansiosta sopiva valinta niin koteihin aina lapsiperheistä lemmikkiperheisiin kuin kovien vaatimusten julkitilakohteisiin kuten hotelleihin. SmartStrand Triexta -kuitu on suunniteltu kestämään kovaakin kulutusta ja rasitusta. Kuidun kimmoisa rakenne saa sen palautumaan takaisin muotoonsa säilyttäen sen kauneuden ja ulkonäön ajan myötä. SmartStrand-lanka on hyvin pehmeä ja sileä, mikä tekee siitä miellyttävän käytössä myös paljaan jalan alla. SmartStrand Forever Clean -mallisto koostuu yhteensä 14 erilaisesta designista sekä yhteensä 244 sävystä. Malliston laatuja on saatavana sekä kokolattiamattona että viimeisteltyinä irtomattoina. Kaikki laatu- ja sävymallit ovat nähtävillä showroomillamme, ja olemmekin mielellämme avuksi oikean mattoratkaisun löytämiseksi.


SmartStrand Forever Clean; Lior-matto sävyssä 880.

Hoida SmartStrand Forever Clean -mattoa vaivattomasti

Patentoidun kuiturakenteen ansiosta SmartStrand Forever Clean -mattojen hoito- ja puhdistus on erittäin helppoa. Perusylläpidoksi ja -puhdistukseksi riittää säännöllinen viikoittainen imurointi, jolla matosta saadaan poistettua valtaosa liasta ja pölystä. Koska lika ei pääse kuidun sisään, saadaan paikalliset tahratkin poistettua helposti. Nestemäiset tahrat ja roiskeet saadaan poistettua helposti imeyttämällä neste kuivaan imukykyiseen pyyhkeeseen. Tämän jälkeen matto voidaan vielä pyyhkiä tahran kohdalta kostutetulla ja kuivaksi puristetulla pyyhkeellä. Kiinteä kuivunut lika-aines poistetaan ensin rapsuttamalla ja imuroimalla, minkä jälkeen kohta voidaan pyyhkiä kostealla puhtaalla pyyhkeellä. Tahran puhdistussuunta on aina ulkoreunalta sisäänpäin. Kokonaisvaltainen maton pesu tehdään koneellisesti muiden kokolattiamattojen tapaan tarvittaessa.


SmartStrand Forever Clean; Romance-matto sävyssä 052.


SmartStrand Forever Clean; Dream-matto sävyssä 890.