Artikkelit

Muraspec-vinyylitapetit sopivat kaikkiin kohteisiin

  • Julkaistu 19.11.2021

Englantilainen Muraspec on kansainvälinen johtaja julkitilakelpoisten sekä mittatilaustyönä tehtävien tapetti- ja seinäpäällysteiden valmistajana. Seinäpäällysteiden suunnittelun huippuosaajana Muraspec valmistaa seinäpäällysteitä tuhansissa erilaisissa designeissa ja värivaihtoehdoissa, jotka sopivat muun muassa hotelleihin, terveydenhuollon toimipisteisiin, julkisiin tiloihin, toimistoihin, risteilijöihin sekä kotikohteisiin. Alla kerromme Muraspecista ja sen mahdollisuuksista tarkemmin.

Monipuolinen Muraspec

Muraspec on englantilainen vinyylitapetti- ja seinäpäällystevalmistaja, jonka historia ulottuu aina 1850-luvulle saakka. Muraspec valmistaa kaikki laajan valikoimansa monipuoliset ja korkealaatuiset vinyylitapetit omalla tehtaallaan Kentissä. Muraspecin mallistoista löytyy valtava määrä erilaisia ja erilaisiin kohteisiin sopivia vinyylitapetteja ja seinäpäällysteitä. Valtaosa tapeteista soveltuu kovimpaankin julkitilakäyttöön, sillä tapeteilta löytyy useimmiten julkitiloissa vaadittavat paloluokitukset sekä kulutuksen kesto, ja niiden vinyylipinta on lisäksi pyyhittävä tai jopa pestävä. Vinyylitapettien lisäksi Muraspecin mallistosta löytyy erilaisia mm. oppilaitoksissa käytettäviä seinälle asennettavia kirjoitus- ja magneettipintoja sekä itseliimautuvia Strataflex-vinyylilaminointikalvoja erilaisten pintojen päällystämiseen. Muraspec lanseeraa uusia malleja useamman kerran vuodessa, joten mallistossa on aina uutta ja mielenkiintoista nähtävää.


Muraspec Wallmotion-digiprinttimallisto sisältää useita erilaisia valmiita malleja, joita voidaan tarvittaessa muokata. Digiprinttimalli voidaan myös luoda alusta alkaen asiakkaan oman idean tai suunnitelman pohjalta, kuten kuvan tapetti.

Muraspec on hyvin muuntautuva tapettivalmistaja. Mikäli vakiomallistosta ei löydy projektiin sellaisenaan sopivaa tapettia, on niitä mahdollista muokata. Tapetin värityksen ja ulkonäön lisäksi voidaan muokata myös niiden painoa sekä pohjausta, jotka vaikuttavat oleellisesti tapetin kulutuksen kestoon. Painetuissa vinyylitapeteissa minimitilausmäärä mittatilauksena valmistettavalle tapetille on projektinäkökulmasta varsin maltillinen alk. 300 juoksumetriä. Muraspecin Wallmotion -mallisto sisältää useita erilaisia valmiita digiprinttimalleja, jotka luonnollisesti ovat muokattavissa. Tapetit voidaan myös suunnitella ja valmistaa asiakkaan oman designin pohjalta. Digiprintatuissa tapeteissa minimitilausmäärä mittatilauksena valmistettavalle mallille on ainoastaan yksi neliömetri. Me yhdessä Muraspecin huippuosaavan suunnittelu- ja tuotantotiimin kanssa olemme mielellämme avuksi oikeanlaisen ratkaisun löytämiseksi niin designin kuin tapetin teknisten ominaisuuksienkin suhteen.


Muraspec Anafi on vaahtomuovivinyylitapetti, joka parantaa seinien äänenvaimennuskykyä tehden tilasta akustisesti toimivamman.

Antibakteeriset, antimikrobiset ja töhrintää hylkivät vinyylitapetit

Vinyylitapettien valmistusprosessin aikana niihin on mahdollista lisätä erilaisia viimeistelyjä ja ominaisuuksia aina tarpeen mukaan. Muraspecilla on lähes 200 vakiomallistoon kuuluvaa varastoitavaa vinyylitapettimallia, joista löytyy valmiina joko antibakteerinen tai antimikrobinen ominaisuus tai jopa nämä molemmat. Antibakteerinen tapetti estää bakteerien kasvun tapetin pinnalla. Antimikrobisen Biomaster-hopeaioniteknologiaa hyödyntävän tapetin pinta puolestaan ei ainoastaan estä haitallisia mikro-organismeja, kuten bakteereja, sieniä, homeita ja viruksia, kasvamasta vaan myös tuhoaa niitä. Antibakteerinen käsittely siis suojaa tapettia sienien ja bakteerien kasvulta, ja Biomaster-teknologia täydentää suojan eliminoimalla jopa 99 % pinnan bakteereista. Biomaster-teknologia vähentää todistetusti muun muassa noroviruksen elinkelpoisuutta tapetin pinnalla. Tällaiset antibakteeriset ja -mikrobiset tapetit ovat ideaaleja etenkin terveydenhuollon tiloihin ja muihin ympäristöihin, joissa puhtaus on ensiarvoisen tärkeää.


Muraspec Cirrus -vinyylitapetin antibakteerinen käsittely estää sienien ja bakteerien kasvua sekä tapetissa itsessään että sen pinnalla. Tapetti sopiikin ihanteellisesti kohteisiin, joissa puhtaus on avainasemassa.

Muraspec-vinyylitapetit ovat jo itsessään erittäin helppohoitoisia, sillä kaikki Muraspec-vinyylitapetit ovat joko pyyhittäviä tai pestäviä. Laadukkaan ja kovaan kulutukseen tarkoitetun vinyylitapetin pinta ei myöskään naarmuunnu tai vaurioidu helposti. Muraspec-vinyylitapetteihin on kuitenkin mahdollista lisätä valmistusprosessin aikana vielä suojaava ja töhrintää vastustava Tedlar ®-kalvopäällyste tapetin likaantumisen ja tahrojen vastustuskyvyn lisäämiseksi.


Muraspec Accord -vinyylitapetissa on antibakteerisen käsittelyn lisäksi pysyvä antimikrobinen Biomaster-suojaus, joka estää haitallisten mikro-organismien kuten bakteerien, sienien ja homeiden kasvua ja lisäksi tuhoaa niitä.

Muraspec ja ympäristö

Vuonna 2012 BRE Global myönsi ensimmäisenä Muraspecin seinäpäällysteille Ecopoints-pisteytysjärjestelmän mukaiset ekopisteet. Muraspecin seinäpäällysteille on saatavissa myös EPD-ympäristöseloste, ja ne soveltuvat käytettäväksi muun muassa LEED ja SKA ympäristösertifiointijärjestelmiä noudattavissa kohteissa. BRE Ecopoints -luokitus juontuu EPD:n tapaan tuotteen tuotantovaiheen ”kehdosta hautaan” (cradle-to-grave) elinkaarianalyysista, jossa tutkitaan 13 vaikutusluokkaa, kuten hiilijalanjälkeä, luonnonvarojen käyttöä ja jätteiden hävittämistä. Muraspecin seinäpäällysteille on annettu keskiarvopisteytys, joka on ainoastaan 0.2 ekopistettä neliömetriä kohden. Eurooppalaisen henkilön keskimääräinen ympäristövaikutus on 100 ekopistettä. Muraspec on mukana Greenbooklive -online-tietokannassa, joka on suunniteltu auttamaan sellaisten tuotteiden ja palveluiden tunnistamisessa, jotka auttavat ympäristövaikutusten vähentämisessä.


Tekstuuriset ja kohokuvioidut vinyylitapetit luovat tilaan tyylikkään ja tunnelmallisen ilmeen. Kuvassa Muraspec Palermo -vinyylitapetti.

Ota yhteyttä ja sovi tapaaminen

Olemme mielellämme avuksi kaikenlaisiin sisustustarpeisiin liittyen. Sovimme ilomielin tapaamisajan showroomillemme, jossa kaikki Muraspecin vinyylitapetti- ja seinäpäällystevaihtoehdot materiaalimalleineen ovat nähtävillä, tai tulemme sovittaessa käymään luonasi. Lähetämme ja toimitamme mielellämme materiaalikansioita ja mallinäytteitä myös kotiin tai toimistolle. Ota yhteyttä meihin.