ArtikkelitArtikkelit

Matot terassille, parvekkeelle ja ulos

  • Julkaistu 12.03.2021

Kattavasta mallistostamme löydät laadukkaat matot ja kalusteet ulkokäyttöön. Lähes kaikki mattomme valmistetaan mittatilaustyönä haluttuun kokoon ja muotoon. Alla kerromme tarkemmin terassi- ja ulkomattojen tärkeimmistä ominaisuuksista sekä esittelemme niistä uusimmat ja suosituimmat.

Valitse ulos matto joka kestää – satoi tai paistoi

Ulos ja kosteisiin olosuhteisiin, kuten lasitetulle parvekkeelle tai katetulle terassille, asetettavan maton tärkeimpiä ominaisuuksia on erilaisten muuttuvien olosuhteiden sietokyky. Maton tulee kestää niin kastumista kuin voimakasta auringonvaloakin. Useimmiten ulos asetettavat matot onkin valmistettu kestävistä synteettisistä materiaaleista, kuten polypropeenista (PP) tai laadukkaasta polyesteristä (PES).

Maton pitää myös läpäistä hyvin vettä, jotta sen alle kertynyt kosteus ja vesi pääsevät haihtumaan. Mattojen tulee kestää kovaa kulutusta ja kalusteiden aiheuttamaa rasitusta. Useat laadukkaat ulkomatot onkin valmistettu niin kestäviksi, että niitä voi käyttää kotikohteiden lisäksi myös julkisissa kohteissa. Edellä mainittujen ominaisuuksien lisäksi maton tulee toki olla myös kaunis sekä miellyttävän tuntuinen käytössä. Mallistostamme löytyy myös laaja valikoima laadukkaita mattoja, jotka soveltuvat käyttöominaisuuksiltaan pohjausta vaihtamalla sekä sisälle että ulos. Mattoja on saatavana sekä irtomattotyyppisinä aluemattoina että koko alueen peittävinä kokolattiamattoratkaisuina.

”Ulos ja kosteisiin olosuhteisiin, kuten lasitetulle parvekkeelle tai katetulle terassille, asetettavan maton tärkeimpiä ominaisuuksia on erilaisten muuttuvien olosuhteiden sietokyky.”

Limited Edition Alfresco Dune sävyssä Nautical Blue.

Oikein huollettu ulkomatto kestää kauniina vuodesta toiseen

Ulos asetettavan maton on hyvä olla helposti huollettava. Kunkin maton kohdalla tulee noudattaa sen omaa hoito- ja puhdistusohjetta, mutta yleisesti ulkokäyttöön tarkoitetut matot on valmistettu materiaaleista, jotka hylkivät likaa tehokkaasti. Tällaisten mattojen puhdistamiseksi riittää pääsääntöisesti imurointi sekä tahrojen poisto kostealla pyyhkeellä. Matolle kulkeutunut hiekka ja muu roska kuluttavat mattoa voimakkaammin, kun se altistuu lisäksi rasitukselle. Säännöllinen imurointi onkin tärkeää, sillä hyvin hoidettu matto kestää kauniina ja hyvänä pitkään.

Limited Editionin ulkomattouutuus Levante on saatavissa sekä suorakaiteen että pyöreän muotoisena. Kuvan matto sävyssä Indian Summer. 

Ota yhteyttä unelmamattosi löytämiseksi

Laadukas mallistomme sisältää kattavan valikoiman erilaisia ulkokäyttöön soveltuvia mattoja useilta eri valmistajilta. Olemme mielellämme avuksi juuri teidän kohteeseenne sopivan täydellisen maton löytämiseksi. Kokonaisvaltaisen palvelumme ansiosta pystymme räätälöimään kuhunkin kohteeseen sopivan palveluprosessin aina tarkistusmittauksesta asennukseen tai paikoilleen toimitukseen saakka. Toimitamme mielellämme malleja tai sovimme yksilöidyn tapaamisen showroomillemme, jossa kaikki mattomallit ovat nähtävillä. Ota yhteyttä.

Palmikoidun kestosuosikin Limited Edition Poolside -maton ilme muuntuu sen mukaan, valitaanko suorakaiteen muotoisen maton päihin nauha- vai hapsuviimeistely. Pyöreään Poolside-mattoon ei erillistä viimeistelyä tarvita. Kuvan matto sävyssä Carrara. 

Limited Edition Terrazza sävyssä Flame.

Limited Edition Pebble Beach sävyssä Spice.

Limited Edition Patio sävyssä White Dew.