Artikkelit

2tec2 yhdistää kovan ja pehmeän lattian parhaat puolet

  • Julkaistu 28.05.2021

2tec2 on belgialainen vuonna 2005 perustettu brändi, jonka mallistosta löytyy yhteensä yli 60 erilaista jacquardkudottua vinyylimattoa. Yhdistelemällä malliston eri designeja keskenään voi luoda lukemattomia määriä erilaisia yhteensopivia kokonaisuuksia, jotka soveltuvat käytettäväksi kaikenlaisissa kohteissa. Alla kerromme lisää tästä huipputeknisestä ja -kestävästä lattianpäällysteestä.

2tec2 – monipuolinen ja muuntautuva lattianpäällyste kaikenlaisiin tiloihin

2tec2:n jacquardkudotuissa vinyylimatoissa yhdistyvät tekstiilimaton kudottu ulkonäkö sekä kovan lattian kestävyys. 2tec2 käyttää matoissaan varsin ohutta pyöreää vinyylilankaa lyhyin lankajuoksuin, minkä ansiosta vinyylimatto näyttää hyvin tekstiilimäiseltä synteettisen ja muovisen ulkonäön sijaan. Ainutlaatuisen pintarakenteensa ansiosta 2tec2:n vinyylimatoilla on mahdollista luoda erittäin saumattoman näköisiä lattiapintoja joko rullamateriaalilla tai 50x50cm vinyylilaatoilla. Mattolaattoja on saatavissa myös eri muodoissa, joilla on mahdollista luoda kuvioituja ja näyttäviä lattiapintoja. 2tec2:n huipputekniikalla valmistetut vinyylimatot soveltuvat käytettäviksi kaikenlaisissa kohteissa, kuten toimistoissa, hotellikohteissa, ravintoloissa, erilaisissa terveydenhuollon toimipisteissä, julkisissa tiloissa sekä yksityiskodeissa.

Saumattomalta vaikuttava kokolattiamatto on tehty 50x50cm jacquardkudotuilla 2tec2 Magellan-mattolaatoilla. Kohde: Ravintola 10. Kerros, Original Sokos Hotel Vaakuna Helsinki. Suunnittelija: Fyra Oy. 

2tec2:ssa yhdistyvät huipputekniikan luomat ominaisuudet

Kaikissa 2tec2:n vinyylimatoissa on vakiona akustoiva ja käyttömukavuutta lisäävä huopapohjaus, jolla saavutetaan kovalle lattialle poikkeuksellisen korkea kopinaäänenvaimennusarvo 19 dB. 2tec2 vaimentaa askelääniä tehokkaasti vaimentaen ääntä jopa 70 %. Tästä johtuen 2tec2 sopiikin erinomaisesti myös akustisesti vaativiin kohteisiin, kuten neuvotteluhuoneisiin ja hotellikohteisiin. 2tec2:ssa yhdistyvät kovan lattiapäällysteen kestävyys ja siivottavuus sekä elegantin tekstiilimaton ulkonäkö ja tuntu. 2tec2:n vinyylimattojen rakenne on lujitettu lasikuidulla, mikä tekeekin niistä erittäin kestäviä. 2tec2:n matot täyttävät julkitilojen paloluokkavaatimukset ja niiltä löytyy kovimman julkitilakulutuksen käyttöluokitus 33 sekä rakennusmateriaalien päästöluokitus M1.

Tilan kokolattiamatto on toteutettu 50x50cm jacquardkudotuilla 2tec2 Planet-mattolaatoilla. Kohde: Asianajotoimisto Castrén & Snellman. Suunnittelija: Sisustusarkkitehtitoimisto dSign Oy.

2tec2:n kestävä kehitys ja ekologisuus

2tec2:n missio on valmistaa kestäviä ja korkealuokkaisia vinyylimattoja, jotka kestävät käytössä pitkään vähentäen lattioiden uusintatarvetta ja siten luonnonvarojen kulutusta. 2tec2 antaakin vinyylimatoilleen kymmenen vuoden takuun normaalikäytössä. Oikein hoidettu 2tec2-lattia kestää hyvänä vielä pitkään tämän jälkeenkin. 2tec2:n vinyylimatot valmistetaan Belgiassa heidän omalla tehtaallaan aina langasta valmiiksi tuotteeksi asti eurooppalaista lainsäädäntöä noudattaen, eikä logistiikasta näin ollen synny hiilipäästöjä tuotannon aikana. 2tec2:n tehdas itsessään toimii kestävän kehityksen periaatteita noudattaen, ja tehtaalla onkin käytössä muun muassa aurinkoenergia sekä lämmön talteenottojärjestelmä.

50x50cm 2tec2 Andromeda -vinyylilaattaa on käytetty lattian lisäksi myös portaikossa. Kohde: Epicenter. Suunnittelijat: Gullstén-Inkinen ja Koko3. 

2tec2 on sitoutunut käyttämään kestäviä materiaaleja sekä valmistamaan tuotteensa ilman ympäristölle sekä terveydelle haitallisia ftalaatteja ja raskasmetalleja. 2tec2 investoi jatkuvasti tuotanto- ja kulutusjätteen kierrättämiseen vähentääkseen jätteen syntymistä mahdollisimman tehokkaasti. 2tec2-mattojen akustoiva huopapohja on valmistettu kierrätetyistä materiaaleista, ja visiona onkin valmistaa tuotteet tulevaisuudessa 100 % kierrätysmateriaaleista. 2tec2-lattiapäälysteet soveltuvat käytettäväksi LEED ja BREEAM ympäristösertifiointijärjestelmiä noudattavissa kohteissa. 2tec2:n tuotteet täyttävät lisäksi Euroopan unionin REACH-asetuksen.

50x50cm 2tec2 Andromeda -vinyylilaatta. Kohde: Epicenter. Suunnittelijat: Gullstén-Inkinen ja Koko3. 

Puhdista 2tec2 -kudottuvinyyli vaivattomasti ja oikein

2tec2:n vinyylimattojen puhdistus on oikein tehtynä yksinkertaista ja nopeaa. Matoissa käytetty vinyylilanka on valmistettu likaa vastustavaksi, mistä johtuen sen pinnalta on helppo poistaa sitkeämpikin lika. 2tec2-maton puhdistamiseen tarvitaan ainoastaan lämmintä vettä sekä tavanomaiset siivoustarvikkeet. Ympäristölle ja terveydelle haitallisia kemikaaleja ei siis tarvita lainkaan. Päivittäiseen puhdistukseen pölyn poistamiseksi riittää imurointi harjaavalla imurilla. Lattian säännöllinen pesu tai nesteen ja tahrojen poisto tehdään joko koneellisesti tai vaihtoehtoisesti käsin. Koneelliseen puhdistukseen tehdas suosittelee Duplex-lattiapesuria (malli 280). Käsinpesu tehdään veden ja harjan avulla, minkä jälkeen käytetty vesi tulee poistaa matolta vesi-imurilla tai pyyhkeeseen imeyttämällä.

Näyttävä kuvioitu lattia on luotu yhdistelemällä 2tec2:n Black Hole, Quasar, Zodiac ja Aurora designeja kolmion muodossa.

Ota yhteyttä ja tilaa mallit meiltä

Olemme mielellämme avuksi oikean mattomallin löytymiseksi. Sovimme ilomielin tapaamisajan showroomillemme, jossa kaikki mattovaihtoehdot materiaalimalleineen ovat nähtävillä, tai tulemme sovittaessa käymään luonasi. Lähetämme ja toimitamme mielellämme materiaalikansioita ja mallinäytteitä myös kotitoimistolle. Ota yhteyttä meihin.