Artikkelit

Reaktor – asiakasreferenssitarina

  • Julkaistu 07.04.2021

Turussa Fortuna-korttelissa sijaitseva Petreliuksen talo on suojeltu kohde täynnä historian havinaa. Turun palossa säästynyt, yli 200-vuotias rakennus palvelee tätä nykyä Reaktorin toimistorakennuksena. Koolmatin laajasta valikoimasta löytyi tuotteet tähän mielenkiintoiseen ja haastavaan kohteeseen.

Alun perin tilaan piti tulla ravintola, mutta koska pohjaratkaisu ei ollut järin ihanteellinen ravintolakäyttöön, tuli tilalle miettiä jotain muuta. Reaktorin ilmaistua kiinnostuksensa tilaa kohtaan, lähestyivät Turun kaupungilta rakennuksen hankkineet omistajat suunnittelija Jenni Haaslahtea, joka tarttui haasteeseen innolla. Ensin alettiin luonnostella tilaratkaisuja. Talo poikkeaa huomattavasti moderneista toimistorakennuksista ja näin erityislaatuisen kohteen ollessa kyseessä on tärkeää kunnioittaa sen henkeä ja historiaa. Modernin otteen ja vanhan kunnioittamisen yhdistäminen saa aikaan mielenkiintoisia kontrasteja. 

Remontti aloitettiin vauhdilla

Omistaja halusi aloittaa remontit heti, joten projekti laitettiin käyntiin nopeasti. Aikaa urakalle varattiin noin puoli vuotta, mikä on näinkin vaativalle kohteelle varsin tiukka aikataulu. Rakennus oli myös melko huonossa kunnossa. Kohteen ollessa haastava, korostuvat entisestään yhteistyökumppaneiden palvelun tason, kommunikaation sujuvuuden ja luotettavuuden merkitys – siis Koolmatin toiminnan peruspilarit. 

Reaktorilla oli suunta ja toiveita tilojen suhteen, mutta myös täysi luotto Jennin ammattitaitoon. Rakennusta lähdettiin remontoimaan osa kerrallaan. Se herätettiin jälleen henkiin ja sille kuuluva loisto tuotiin takaisin. Modernin ja toimivan sulava yhdistäminen rakennuksen epätyypillisyyteen ja pitkään historiaan oli Jennille mielenkiintoinen haaste. Värisävyt haettiin sisätilojen vanhoista kattomaalauksista ja uuteen parkettipintaan löydettiin sävyt juhlasalin vanhasta parketista. 

Innostusta ja inspiraatiota

Koolmat astui mukaan kuvioon, kun projektimyyjä Mia vieraili Turussa muiden projektien tiimoilta. Näihin aikoihin oli ajankohtaista alkaa kartoittaa Reaktorin uusiin toimistotiloihin tulevaa kalustemaailmaa. Jenni ja Mia kävivät yhdessä katsastamassa tilat, joiden ainutlaatuisuudesta myös Mia innostui valtavasti. Yhteistyö lähti käyntiin sujuvasti Mian ymmärtäessä tilan arvon lisäksi niin suunnittelijan kuin asiakkaankin tarpeet.

“Parasta yhteistyössä Koolmatin kanssa on helppous”, Jenni sanoo. “Projektissa kaikki toimi tasaisen tehokkaasti ja luotettavasti, ja sain mitä pyysin”, hän lisää. Jennin mielestä Koolmatin asiantuntijoilta löytyy sopivassa suhteessa asiantuntemusta ja ammattitaitoa yhdistettynä aitoon innostukseen ja yhteistyön aikana inspiroiduttiinkin puolin ja toisin. “Tarjoukset tulivat, kuten olimme sopineet, informaatio kulki tehokkaasti suuntaani, eikä minkään perään tarvinnut kysellä”, Jenni toteaa ja sanoo yhteistyön Koolmatin kanssa olleen luotettavaa.

“Parasta yhteistyössä Koolmatin kanssa on helppous”, Jenni sanoo. 

Laajasta valikoimasta laatua ja ajattomuutta

Kohteen kalustehankinnoissa Jennille tärkeitä kriteereitä olivat laatu ja ajattomuus. Reaktorilta löytyi omasta takaa joitain kalusteita, ja olikin tärkeää löytää vaihtoehtoja, jotka sopivat yhteen näiden jo olemassa olleiden kalusteiden kanssa. Koolmatin laajasta tuotevalikoimasta löytyi valtavasti vaihtoehtoja, joista Mian avustuksella löydettiin sopivat, laadukkaat tuotteet. Haastavassa kohteessa huomioon tuli ottaa monia seikkoja aina tyylillisestä yhteensopivuudesta toimivuuteen.

“Minulle tärkeimpiä ominaisuuksia ovat laatu ja materiaalit. Laadukkaat tuotteet pitävät arvonsa, ja usein perinteiset, kauan toimineet valmistajat tarjoavat juuri tällaista laatua. Materiaalien kohdalla huoltovapaus ja niin sanottu murhevapaus ovat tärkeimpiä kriteereitä”, Jenni selventää. Toimistokohteissa kalusteet ovat aktiivisessa käytössä ja niin niiden materiaalien kuin mekanismienkin tulee kestää kulutusta. Aktiivikäytössä mahdolliset puutteet laadussa paljastuvat nopeasti.

Saumattomalla yhteistyöllä loistavaan lopputulokseen

Museovirasto valvoi prosessia, hyväksyi kaikki ehdotetut ratkaisut ja oli tyytyväinen lopputulokseen. Kaikille osapuolille tärkeää oli saavuttaa aikaa kestävä lopputulos. Koolmatin kokonaisvaltaiseen palveluun kuuluvat myös logistisen puolen ja asennusten hoitaminen, jolloin asiakas pääsee halutessaan muuttamaan kohteeseen avaimet käteen -periaatteella. Kaikkien kolmen toimijan välillä vallinnut luottamus ja sujuva kommunikaatio siivittivät projektin parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen. Jokaisen mukana olleen osapuolen innostus toi projektiin oman, positiivisen lisämausteensa – lopputuloksena onnistunut projekti, toimivat tilat ja tyytyväinen asiakas.